Circulaire economie

Duurzaam doen

 

Verbeter de wereld begin bij jezelf is zo’n uitdrukking die de essentie van circulair ondernemen weergeeft. Toch kun je dat als ondernemer vaak niet alleen. Van Happen heeft naar de eigen praktijk gekeken en verbetert daar waar het mogelijk is.

Zo leveren we al enkele jaren rolcontainers die deels van gerecyclede rolcontainers zijn gemaakt. In ons bedrijfsproces worde kapotte rolcontainers gestript en gaan de kunststoffen per soort terug naar de fabrikant. Zij maken er weer gloednieuwe rolcontainers van, een mooi voorbeeld van een circulair proces.

De semi-ondergrondse containers worden vaak voorzien van een extra hygiënezak, zodat de grote vulzak schoon blijft. Een ideale oplossing voor bedrijven die niet alleen droog afval hebben. Sinds kort laten wij deze hygiënezakken maken van gerecyclede kunststoffen uit onze sorteerlijn. Theoretisch komen deze hygiënezakken keer op keer terug in diezelfde lijn en komen ze als nieuw product weer op de markt. Ook hier is een samenwerking met een Nederlandse partner mede verantwoordelijk voor dit succes.

Van Happen blijft investeren in dit soort praktische circulaire initiatieven, dat noemen wij duurzaam doen.