Maatschappelijk verantwoord ondernemenmet van Happen Containers

Van Happen Containers investeert al jaren in een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Wij hebben niet voor niets MVO-Prestatieladder niveau 4. Dat is een erkenning voor het aantoonbare resultaten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedere dag streeft Van Happen Containers ernaar om samen met haar medewerkers, klanten, leveranciers en samenwerkingspartners ‘Samen Duurzaam te Ondernemen’. Hierbij kan de klant vertrouwen op onze jarenlange ervaring en kennis van onze dienstverlening en op de zorg dat onze dienstverlening en materieel altijd voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

MVO jaarverslagen

Ieder jaar blikken we terug op succesvolle behaalde doelen en leerpunten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen we aan de hand van people, planet en profit. Bekijk hier onze nieuwste versie: MVO jaarverslag 2019.

Voorgaande jaarverslagen

 

CO2 prestaties

 

Evaluatie

Toevoeging evaluatie

2020 is een vreemd jaar gezien de pandemie die overheerst. Dat heeft ertoe geleid dat processen anders verlopen dan normaal. Er is veel tijd geïnvesteerd in het voortzetten van de dienstverlening en het veilig en gezond kunnen blijven werken. De ambities op gebied van CO2 hebben daardoor tijdelijk een mindere prioriteit gekend.

We hebben dan ook de doelstelling die we oorspronkelijk hebben gesteld om 10% relatieve CO2-reductie te realiseren in de periode 2019 -2021 doorgeschoven naar de periode 2021-2023. We gaan dit doel behalen door te investeren zuinige EURO 6 vrachtauto’s, optimaliseren van ritefficiency en het promoten van zuinig gedrag.

Het Van Happen Bos

Wij zetten onze groene ambitie ook in om steeds een nieuw stuk bos aan te planten. Bomen nemen COen fijnstof op, produceren zuurstof en zorgen onder grond voor een gezond bodemleven. Maar wat we zien is ook belangrijk: een groene gezonde omgeving, waar je graag verblijft. Samen met onze leveranciers, medewerkers en klanten leggen we steeds opnieuw een stukje bos aan. In 2017 bij Zoetermeer, in 2018 bij Lelystad en in 2020 bij Maarheeze. Een gezond bos, onderhouden door Staatsbosbeheer, leeft 50 tot 100 jaar. Een stukje erfgoed van familiebedrijf Van Happen Containers.

Onze partner Trees For All heeft een aantal van de aangeplante natuurgebieden in beeld gebracht, namelijk De Pan in Maarheeze. Zo blijkt dat een mooi stuk natuur eigenlijk heel dichtbij is.

Bent u nou ook enthousiast geworden? Draag dan bij, dat kan al vanaf € 12,50. Alle informatie vindt u op onze speciale webshop.

Duurzaamheidin beeld

‘Samen Duurzaam Ondernemen’ vormt het uitgangspunt van ons MVO- en duurzaamheidsbeleid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn volledig verankerd in de bedrijfsvoering. Aandachtsgebieden binnen dit beleid zijn onder andere: Duurzame bedrijfsvoering, Vitale medewerkers en Duurzame innovaties.

Vragen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.