Onze sorteerlijn

Wij zijn bij Van Happen Containers druk bezig om de transitie te maken van afvalinzamelaar naar grondstoffenleverancier. Een strategische koers die tijd nodig heeft om volledig te implementeren. De sorteerlijn vormt een belangrijk onderdeel bij deze transitie. Door middel van de sorteerlijn, halen we steeds meer waardevolle materialen uit het bedrijfsafval. Deze materialen worden niet meer verbrand, maar krijgen een nieuwe bestemming.

In 2017 hebben we geleerd dat we met aanvullende stappen in de sorteerlijn waarde kunnen toevoegen aan de vrijkomende materiaalstromen. Zodanig dat deze beter en efficiƫnter kunnen worden ingezet als grondstof. De sorteerlijn is daarop aangepast met diverse stations, waarbij de wasinstallaties de meest voorname zijn. Door middel van deze wasinstallaties kunnen we de verschillende soorten kunststoffen die vrijkomen zo schoon mogelijk aanleveren aan productiebedrijven. Daarmee wordt een hoogwaardige toepassing van de materialen mogelijk.
De sorteerlijn is niet het eindstation, wij blijven zoeken naar verbeteringen en nieuwe technieken, op weg naar een circulaire economie. We geloven in het kunnen hergebruiken van materialen. Dat zetten we kracht bij door producten te gaan realiseren van de vrijgekomen materialen. Er zijn al ketens opgezet en wij gaan steeds nieuwe producten presenteren.

 

Steeds slimmer met IoT

Onze ambitie is om een steeds slimmere afvalverwerker te worden en daarmee de efficiency en duurzaamheid in de gehele afvalverwerkingsketen te optimaliseren. Om onze groei bij te houden willen we excelleren in de beheersing van onze assets en afvalstromen. Digitale innovatie staat dan ook hoog op onze agenda.

De inzet van het Internet of Things (IoT), maakt het mogelijk om onze containers connected te maken. Of in het Nederlands: de containers worden voorzien van een chip, waardoor we op elk moment weten waar de container is. Zo sparen we een hoop administratie uit maar IoT biedt veel meer mogelijkheden.

Niet alleen het lokaliseren en legen van containers, maar het totale afvalverwerkingsproces, inclusief productieproces van afvalscheiding, zal gedigitaliseerd worden. Door steeds meer bedrijfsassets te verbinden genereren we steeds meer data die we kunnen combineren. Deze dataset kunnen we inzetten om onze kernprocessen en de interactie met onze partners en klanten nog verder te optimaliseren. Wij houden u op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.