Branche oplossing

Kantoren

In een kantooromgeving afval scheiden, is dat nou zo moeilijk? Vaak wel doordat uw collega’s zicht niet bewust zijn van het nut of simpelweg het de prioriteit niet heeft. Toch is de impact op jaarbasis groter dan u wellicht denkt. Op de juiste manier omgaan met de afvalstoffen in een kantooromgeving levert meer op dan milieuvoordelen. Er is regelgeving die u verplicht om afvalstoffen gescheiden te houden en gescheiden in te laten zamelen. Wij adviseren u graag over de specifieke regels voor uw bedrijf.

Het grootste voordeel komt misschien wel uit een onverwachte hoek: een opgeruimd gevoel. Juist het creëren van een schone en nette werkomgeving bevordert de prestaties van uw werknemers. En als we het samen goed inrichten, kan het ook het aantal schoonmaakuren reduceren. Twee vliegen in een klap.

Voor elke kantooromgeving zal het aantal en soort afvalstoffen variëren. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden is er altijd sprake van papier, plastic verpakkingen en gemengd restafval. Bedrijven met een eigen catering hebben daarnaast ook keukenafval, vetten, verschillende verpakkingen en glas. Maar wist u dat bij de meeste kantooromgevingen ook klein gevaarlijk afval vrijkomt? Denk maar aan batterijen, TL-buizen, verf en spuitbussen. Ook elektronisch afval komt veelvuldig voor.

Hoe ga je daar efficiënt mee om, en hoe motiveer je de collega’s om op de juiste manier hun afval te scheiden? Van Happen heeft een daarvoor pragmatische manier: de grondstoffenscan. De grondstoffenscan wordt u kosteloos aangeboden en vergt weinig van uw tijd. Het resultaat is een afvalbeheersplan met de juiste balans tussen kosten en beheer. Bovendien profiteert u van de jarenlange kennis, opgedaan door ervaringen in de praktijk. U krijgt dus altijd in de praktijk bewezen advies.

De buitenkant van de afvalinzameling op kantoor is minstens zo belangrijk. Niet alleen de kosten maar ook de uitstraling van uw pand zijn belangrijk. Een oplossing daarvoor is de semi-ondergrondse container. Deze combineert twee voordelen: een mooie uitstraling én lagere transportkosten. Als marktleider in Nederland hebben we keer op keer bewezen dat een duurzame methode is om afval in te zamelen, voor minder verstoring zorgt en hét alternatief is voor de minder fraaie rolcontainers. Doordat Van Happen het hele proces in eigen beheer verzorgt, bent u verzekerd van een goede installatie en uitstekende service. Kijk voor alle mogelijkheden op deze pagina.