Van Happen Containers onderneemt duurzaam

Ondergrondse containers

Semi-con ondergrondse container

Van Happen Containers biedt tevens een unieke, hygiënische en bijzonder fraaie manier om al uw afval in te zamelen: de ondergrondse container (Semi-Con). Het unieke van deze ondergrondse afvalcontainer is dat deze voor ruim tweederde ín de grond geplaatst wordt. Ondergrondse afvalinzameling zorgt voor een grote capaciteit en een minimum aan overlast. Het gedeelte dat boven de grond uitkomt, mag gezien worden!

Ondergrondse afvalcontainers: breed inzetbaar

Ondergrondse afvalinzameling wordt veelvuldig ingezet bij verzorgings- en verpleegtehuizen, onderwijsinstellingen, horeca, kantoren, industriële bedrijven en in woonwijken. Daarnaast zijn de ondergrondse afvalcontainers te vinden op parkeerplaatsen naast autosnelwegen, op natuurparken, campings en vakantieparken, aan stranden en in recreatiegebieden. Door het uitgebreide aanbod is er voor elke afvalsoort (o.a. bedrijfsafval, papier en karton, GFT-afval, flessenglas, incontinentiemateriaal of folie) en voor elke locatie een geschikte ondergrondse container leverbaar.

Meer informatie over ondergrondse containers

De ondergrondse containers zijn beschikbaar in vijf verschillende maten, te weten 5000 liter, 3000 liter, 1750 liter, 300 liter en 200 liter.

semi-con

Heeft u interesse in ondergrondse afvalinzameling middels ondergrondse containers (Semi-Con)? Hieronder treft u meer informatie aan. U kunt tevens kijken op www.semi-con.nl of een offerte of brochure aanvragen via het contactformulier.

Ondergrondse container Semi-ConOndergrondse container Semi-ConOndergrondse container Semi-Con

Waarom een ondergrondse container?

 1. Ondergrondse containers zijn optisch zeer aantrekkelijk en nemen bovengronds weinig ruimte in beslag. U kunt de fraaie afvalcontainers desgewenst duidelijk in het zicht plaatsten, waardoor er meer toezicht en controle is.
 2. De ondergrondse afvalcontainer wordt voor ruim tweederde in de grondgeplaatst. Door de natuurlijke bodemtemperatuur van tien á vijftien graden Celsius wordt het gisting- en rottingsproces van het afval - zelfs tijdens de warme zomermaanden - vertraagd. Bovendien ligt het oudste afval altijd op de bodem. De overlast van geur en ongedierte is hierdoor minimaal.
 3. Het ondergrondse systeem werkt geluiddempend, wat vooral prettig is bij de inzameling van flessenglas.
 4. De ondergrondse afvalcontainer wordt niet geledigd via de inwerpopening, waardoor deze schoner blijft en de afvalinzameling een stuk hygiënischer verloopt.
 5. Door de ronde vorm en de verticale opslag comprimeert het afval. Deze comprimerende werking, gecombineerd met de grote containerinhoud, zorgt ervoor dat uw afvalcontainer minder vaak geledigd hoeft te worden wat kostenbesparend werkt.
 6. De ondergrondse containers zijn te voorzien van een scharnierbaar deksel waardoor ook grof afval en/of grote hoeveelheden afval makkelijk gedeponeerd kan worden. Er is tevens een afsluitbaar inwerpdeksel verkrijgbaar, zodat de ondergrondse afvalcontainer niet voor iedereen toegankelijk is.
 7. Ervaring leert dat reguliere containers gebruikt kunnen worden voor inbraak en brandstichting. Door de verankering in de grond is dit met een ondergrondse afvalcontainer niet mogelijk. Verzekeringsmaatschappijen hebben hier derhalve de voorkeur voor.
 8. De inwerpopening bevindt zich op ruim één meter boven de grond. Hierdoor is de afvalcontainer (uit arbotechnisch oogpunt) zeer gebruiksvriendelijk, ook voor kinderen en minder validen.
 9. De ondergrondse containers zijn onderhoudsarm en de afvalsoort is eenvoudig te veranderen door het naambord op de container aan te passen.
 10. De ondergrondse containers zijn verkrijgbaar in diverse inhoudsmaten waardoor voor elke soort en elke hoeveelheid afval een geschikt type te leveren is.


Plaatsen in een handomdraai

De plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer gebeurd snel en efficiënt. U heeft er geen omkijken naar. Afhankelijk van de grootte van de container wordt een gat gegraven van 0,7 tot 1,7 meter diep met een doorsnede van circa één a twee meter. Na het nivelleren van de bodem en het plaatsen van de vloeistofdichte container, wordt het gat aangevuld met stabilisatiezand om de container in de grond te verankeren. De ondergrondse containers zijn hiertoe voorzien van ankervoeten. Tot slot wordt het geheel afgedekt met een laag schoon zand. Indien wenselijk, kan de ruimte rondom de ondergrondse afvalcontainer afgewerkt worden met bestrating, asfalt of grind.

Het gat t.b.v. de ondergrondse container Semi-Con wordt gegraven  De vloeistofdichte ondergrondse container Semi-Con wordt geplaatst  Gecontroleerd wordt of de ondergrondse container Semi-Con waterpas staat  Het gat wordt aangevuld met stabilisatiezand om de ondergrondse container Semi-Con in de grond te verankeren  De ondergrondse container Semi-Con is geplaatst

Snel en efficiënt geledigd

Bij de lediging wordt eerst het deksel van de ondergrondse afvalcontainer verwijderd. Met een kraan wordt de draagzak met afval uit de ondergrondse container getakeld, waarna de inhoud wordt gewogen. Vervolgens wordt deze in het laadgedeelte van de vrachtwagen geopend, waarna het afval in de vrachtwagen valt en weggeperst wordt. De draagzak wordt weer gesloten en teruggehangen in de ondergrondse container. Bij het ledigen van sommige afvalsoorten wordt uit hygiëneoogpunt een extra plastic wegwerpzak in de draagzak geplaatst. De totale ledigingsduur van ondergrondse afvalcontainers bedraagt ongeveer 5 minuten.

De haken worden vastgemaakt aan de lussen van de draagzak van de ondergrondse container Semi-ConDe draagzak wordt uit de ondergrondse container Semi-Con getakeldHet gewicht wordt verzonden naar de boordcomputerDe draagzak van de ondergrondse container Semi-Con wordt geledigd boven het laadgedeelte van de vrachtwagen

In beeld

Filmpje van het plaatsen en ledigen van ondergrondse containers.

Extra mogelijkheden

Alle ondergrondse containers worden volledig op maat gemaakt. De afvalcontainers zijn bekleed met duurzaam hout en de standaard modellen kunt u naar wens uitrusten met de volgende extra mogelijkheden:

 • Een aluminium in plaats van een houten omlijsting geeft uw ondergrondse container een moderne look en is goed bestendig tegen vandalisme en graffiti.
 • Een scharnierbaar deksel (eventueel met gasveer) is gemakkelijk te openen door de gebruikers. De inwerpopening is groter dan bij de standaard uitvoering, wat het deponeren van grof afval en/of grote hoeveelheden afval aanzienlijk vergemakkelijkt.
 • Het inwerpdeksel van ondergronde containers kan worden aangepast voor papier & karton (soort brievenbusopening) of flessenglas (kleine ronde opening). Zo kan er geen ander afval ingeworpen worden.
 • Een afsluitbaar inwerpdeksel is een handig hulpmiddel om uw ondergrondse afvalcontainer volledig af te sluiten. Het zelfsluitend slot sluit het inwerpdeksel automatisch af, waardoor afvaltoerisme voorkomen wordt. U kunt ook kiezen voor een hangslot op het inwerpdeksel.
 • Een manueel kipsysteem zorgt ervoor dat u niet in contact komt met het afval. Rolcontainers (120 of 240 liter) worden bovendien moeiteloos opgetild en geledigd.

Aluminium omlijsting ondergrondse container Semi-ConScharnierbaar deksel ondergrondse container Semi-ConAangepaste inwerpopening papier/karton ondergrondse container Semi-ConAfsluitbare inwerpdeksel ondergrondse container Semi-ConManueel kipsysteem ondergrondse container Semi-Con

Dit alles maakt de ondergrondse container een praktische en professionele oplossing voor afvalinzameling, die ook nog eens aantrekkelijk oogt.

Onderhoudsservice ondergrondse containers

Wanneer u een ondergrondse container van Van Happen Containers heeft staan of er een wilt laten plaatsen, is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor deze container(s), zodat het fraaie aanzien van uw container(s) het hele jaar door behouden blijft.

Deze onderhoudsservice omvat de volgende onderdelen:

 • Grondige reiniging van de buitenzijde van uw ondergrondse container(s).
 • Desinfecteren van de binnenzijde van uw ondergrondse container(s).
 • Stomen van de draagzak/ draagbak in uw ondergrondse container(s).
 • Herstellen van eventuele kleine beschadigingen.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopadviseur(s) of de afdeling Verkoop binnendienst, bereikbaar via telefoonnummer 0499 470 500 of e-mailadres verkoopbinnendienst@vanhappencontainers.nl.

Van Happen Containers. Gewoon goed geregeld.

 

 

 

 

 

 

Wij zijn trotse partners van:
Merk Brabant Brabantse Familiebedrijven Genootschap
Weijerbeemd 10 5651 GN Eindhoven | Postbus 2323 5600 CH Eindhoven | T 0499-470 500 | F 0499-470 501 | E info@vanhappencontainers.nl